Савјет министара поново о тексту Нацрта Закона о Суду БиХ

Срна
Савјет министара поново о тексту Нацрта Закона о Суду БиХ

Нацрт закона о Суду БиХ, чији је предлагач Министарство правде, требало би да се нађе на дневном реду данашње сједнице Савјет министара.

Нацрт закона о Суду БиХ, који се односи на испуњавање критеријума за отварање преговора БиХ са ЕУ, требало је да буде разматран на претходној сједници одржаној 12. марта, али се министри о њему нису изјашњавали.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто рекла је након те сједнице да је ресорни министар затражио додатно вријеме, због чега је изјашњавање остављено за данас.

На предложеном дневном реду је и Нацрт закона о допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ, чији је предлагач Министарство правде, као и Нацрт закона о допуни Закона о административним таксама на приједлог Министарства финансија и трезора, најављено је из Савјета министара.

Пред министрима ће се наћи и Приједлог стратегије и акционог плана спровођења Стратегије интегрисаног управљања границом у БиХ за период 2024-2029. године, чији је предлагач Министарство безбједности.

Сједница ће бити одржана у згради заједничких институција у Сарајеву од 12.00 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана