Савић најозбиљнији кандидат за замјеника лидера СДС-а

Д. М.
Савић најозбиљнији кандидат за замјеника лидера СДС-а

Бањалука - Начелник Лопара Радо Савић најозбиљнији је кандидат за замјеника предсједника Српске демократске странке, кога ће у недјељу бирати чланови Главног одбора СДС-а на сједници Источном Сарајеву, сазнаје “Глас Српске”.

Предсједник ГО СДС-а Милан Миличевић потврдио је за “Глас Српске” да ће у недјељу бити биран замјеник предсједника те чланови Предсједништва и Извршног одбора, али није желио да открива имена кандидата.

- На дневном реду је и именовање чланова ресорних одбора, као и директора Политичке академије СДС-а, али не бих да говорим о именима зато што то не би било коректно без пристанка тих људи. У сваком случају, све ће бити објелодањено у недјељу одмах по завршетку сједнице - био је кратак Миличевић, док Радо Савић није одговарао на наше позиве.

Према сазнањима нашег листа, нико осим шефа СДС-а не зна ко ће бити нови чланови Предсједништва СДС-а, а као кандидати се спомињу народни посланик из Брода Зоран Видић, бивши потпредсједник из Дервенте Наде Планинчевић и функционер СДС-а из Приједора Маја Драгојевић-Стојић.

- Могуће је да ће Шаровић предложити и да неко из Бањалуке буде у Предсједништву, али то само он зна - тврди наш извор из врха ове странке.

Он додаје да се поуздано зна ко ће бити чланови Извршног одбора (ИО) којим ће према новом Статуту руководити замјеник предсједника и који ће практично бити оперативни орган и својеврсна страначка влада.

- Чланови ИО, почевши од прве, па до девете изборне јединице, требало би да буду Озрен Бурсаћ из Дубице, Жељко Бубић из Лакташа, Саша Ловрић из Бањалуке, Никола Ковачевић из Теслића, Стево Јоксимовић из Модриче, Предраг Јовић из Бијељине, Славиша Влачић из Зворника, Неђо Капуран из Источне Илиџе и Ненад Абрамовић из Берковића - каже наш извор.

Он додаје да су чланови ИО и предсједница Актива жена и предсједник Омладине СДС-а, али да избори у тим органима тек предстоје. Наш извор истиче и да би директор Политичке академије требало да буде бивши генерални секретар СДС-а Драган Ћузулан, додајући да ће ГО расправљати и о предстојећем учешћу Мирка Шаровића на конгресу Европске народне партије који ће бити одржан у Загребу 20. новембра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана