Savić najozbiljniji kandidat za zamjenika lidera SDS-a

D. M.
Savić najozbiljniji kandidat za zamjenika lidera SDS-a

Banjaluka - Načelnik Lopara Rado Savić najozbiljniji je kandidat za zamjenika predsjednika Srpske demokratske stranke, koga će u nedjelju birati članovi Glavnog odbora SDS-a na sjednici Istočnom Sarajevu, saznaje “Glas Srpske”.

Predsjednik GO SDS-a Milan Miličević potvrdio je za “Glas Srpske” da će u nedjelju biti biran zamjenik predsjednika te članovi Predsjedništva i Izvršnog odbora, ali nije želio da otkriva imena kandidata.

- Na dnevnom redu je i imenovanje članova resornih odbora, kao i direktora Političke akademije SDS-a, ali ne bih da govorim o imenima zato što to ne bi bilo korektno bez pristanka tih ljudi. U svakom slučaju, sve će biti objelodanjeno u nedjelju odmah po završetku sjednice - bio je kratak Miličević, dok Rado Savić nije odgovarao na naše pozive.

Prema saznanjima našeg lista, niko osim šefa SDS-a ne zna ko će biti novi članovi Predsjedništva SDS-a, a kao kandidati se spominju narodni poslanik iz Broda Zoran Vidić, bivši potpredsjednik iz Dervente Nade Planinčević i funkcioner SDS-a iz Prijedora Maja Dragojević-Stojić.

- Moguće je da će Šarović predložiti i da neko iz Banjaluke bude u Predsjedništvu, ali to samo on zna - tvrdi naš izvor iz vrha ove stranke.

On dodaje da se pouzdano zna ko će biti članovi Izvršnog odbora (IO) kojim će prema novom Statutu rukovoditi zamjenik predsjednika i koji će praktično biti operativni organ i svojevrsna stranačka vlada.

- Članovi IO, počevši od prve, pa do devete izborne jedinice, trebalo bi da budu Ozren Bursać iz Dubice, Željko Bubić iz Laktaša, Saša Lovrić iz Banjaluke, Nikola Kovačević iz Teslića, Stevo Joksimović iz Modriče, Predrag Jović iz Bijeljine, Slaviša Vlačić iz Zvornika, Neđo Kapuran iz Istočne Ilidže i Nenad Abramović iz Berkovića - kaže naš izvor.

On dodaje da su članovi IO i predsjednica Aktiva žena i predsjednik Omladine SDS-a, ali da izbori u tim organima tek predstoje. Naš izvor ističe i da bi direktor Političke akademije trebalo da bude bivši generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan, dodajući da će GO raspravljati i o predstojećem učešću Mirka Šarovića na kongresu Evropske narodne partije koji će biti održan u Zagrebu 20. novembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana