Шаровић: Вјерујем да ћемо доћи до заједничког кандидата

Срна
Шаровић: Вјерујем да ћемо доћи до заједничког кандидата

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да странка на чијем је челу "не бјежи" од заједничког кандидата за начелника Сребренице.

Шаровић је изјавио новинарима у Источном Сарајеву да, с обзиром на значај и симболику коју носи Сребреница, вјерује да ће политичке странке из Републике Српске доћи до заједничког рјешења.

Он сматра да треба предложити најбољег кандидата који, како каже, можда може да окупи највише политичких субјеката.

"Без обзира на сучељавања, тензије и политичка надмудривања, вјерујем да ћемо имати два кључна кандидата - једног које ће дати странке из Републике Српске, а једног странке са сједиштем у Федерацији БиХ", рекао је Шаровић.

На питање колико је битно да у Сребреници кандидат буде особа која ће стабилизовати односе, без обзира из ког народа долази, с обзиром на чињеницу да је ријеч о "осјетљивој средини", Шаровић је рекао да би то требало да се деси у сваком мјесту, а у Сребреници посебно.

"Не треба да живимо у прошлости. Уколико се буде живјело само у прошлости, тензија ће увијек бити, а уколико се буде разговарало о пројектима, инвестицијама и развоју, онда ће атмосфера бити релаксирана како би људи који тамо живе били срећни", додао је Шаровић.

Он је најавио да ће СДС имати заједничке кандидате и у неким другим локалним заједницама са једним, два или више партнера, са онима са којима је СДС заједно у више изборних циклуса попут ПДП-а, али и са другим политичким опцијама.

Шаровић је казао да се то може десити и у Новом Граду, Приједору, Рудом а можда и у неким локалним срединама у Херцеговини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана