Шаровић: Сљедеће седмице састанак опозиције о припреми за изборе

Срна
Шаровић: Сљедеће седмице састанак опозиције о припреми за изборе

БАЊАЛУКА- Лидер СДС-а Мирко Шаровић најавио је данас да ће наредне седмице на Јахорини бити одржан састанак опозиционих парламентарних странака из Републике Српске на којем ће главна тема бити припрема опозиције на предстојеће опште изборе.

Шаровић је навео да би састанку, који је заказан у сриједу, 21. априла, требало да присуствују представници СДС-а, ПДП-а, ДНС-а, као и народни посланик Небојша Вукановић.

- Постоје различите иницијативе, све ћемо их размотрити. Покушаћемо да заузмемо заједнички став и о измјени изборног законодавства у БиХ - рекао је Шаровић новинарима у Бањалуци.

Након састанка са начелницима и градоначелницима локалних заједница који долазе из СДС-а, Шаровић је истакао да је заједнички став да је Савез општина и градова „све мање аутономна организација, а све више у функцији владајуће гарнитуре“.

- Овај састанак је био припрема за данашњу сједницу Савеза општина и градова. Заједнички став је да Савез општина и градова, као кровна организација која окупља све начелнике и градоначелнике, из године у годину све мање обавља функцију коју би требала, односно да буде сервис и подршка општинама и градовима - каже Шаровић.

Шаровић је навео и да је у СДС прешао значајн број активиста, те цјелокупни одбор СПС-а у Лакташима, предвођен предсједником одбора Александром Трнинићем.

- Заједно са њим у СДС су прешла и два одборника Скупштине општине Лакташи, чиме ће се ојачати Одборнички клуб СДС-а - рекао је Шаровић.

Коментаришући захтјев високог представника о враћању повеља додјељене заслужним појединцима, Шаровић је рекао да је став СДС-а потпуно јасан и да ова странка није за варијанту да се Народна скупштина повлачи.

- То је одговорност оних коју су предлагали све те ордене - сматра Шаровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана