Šarović: Sljedeće sedmice sastanak opozicije o pripremi za izbore

Srna
Šarović: Sljedeće sedmice sastanak opozicije o pripremi za izbore

BANjALUKA- Lider SDS-a Mirko Šarović najavio je danas da će naredne sedmice na Jahorini biti održan sastanak opozicionih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske na kojem će glavna tema biti priprema opozicije na predstojeće opšte izbore.

Šarović je naveo da bi sastanku, koji je zakazan u srijedu, 21. aprila, trebalo da prisustvuju predstavnici SDS-a, PDP-a, DNS-a, kao i narodni poslanik Nebojša Vukanović.

- Postoje različite inicijative, sve ćemo ih razmotriti. Pokušaćemo da zauzmemo zajednički stav i o izmjeni izbornog zakonodavstva u BiH - rekao je Šarović novinarima u Banjaluci.

Nakon sastanka sa načelnicima i gradonačelnicima lokalnih zajednica koji dolaze iz SDS-a, Šarović je istakao da je zajednički stav da je Savez opština i gradova „sve manje autonomna organizacija, a sve više u funkciji vladajuće garniture“.

- Ovaj sastanak je bio priprema za današnju sjednicu Saveza opština i gradova. Zajednički stav je da Savez opština i gradova, kao krovna organizacija koja okuplja sve načelnike i gradonačelnike, iz godine u godinu sve manje obavlja funkciju koju bi trebala, odnosno da bude servis i podrška opštinama i gradovima - kaže Šarović.

Šarović je naveo i da je u SDS prešao značajn broj aktivista, te cjelokupni odbor SPS-a u Laktašima, predvođen predsjednikom odbora Aleksandrom Trninićem.

- Zajedno sa njim u SDS su prešla i dva odbornika Skupštine opštine Laktaši, čime će se ojačati Odbornički klub SDS-a - rekao je Šarović.

Komentarišući zahtjev visokog predstavnika o vraćanju povelja dodjeljene zaslužnim pojedincima, Šarović je rekao da je stav SDS-a potpuno jasan i da ova stranka nije za varijantu da se Narodna skupština povlači.

- To je odgovornost onih koju su predlagali sve te ordene - smatra Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana