Шаровић: СДС неће бити дио тима за разговоре са ФБиХ

Срна
Шаровић: СДС неће бити дио тима за разговоре са ФБиХ

БАЊАЛУКА - СДС неће бити дио тима који, према закључку Народне скупштине Републике Српске, треба да формира предсједник Српске за преговоре са Федерацијом БиХ о будућности БиХ, рекао је данас предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

"Прича је мирно раздруживање, а то је увијено у обланду разговори о будућности БиХ. То је позив на тензије и хаос", рекао је Шаровић новинарима након сједнице Предсједништва СДС-а у Бањалуци.

Он сматра да је то "неодговорно и опасно по Републику Српску и њену будућност, јер у суштини значи распакивање Дејтона".

Шаровић каже да не види ништа спорно у томе што СДС у Представничком дому парламента БиХ сарађује са више странака чије је сједиште у Федерацији БиХ и да неће правити никакве уговорне односе или коалиције.

"То нам није ни перцепција, ни нешто чему тежимо. Али да ћемо разговарати о одређеним питањима или пројектима који могу бити дио неких ширих интереса, то није спорно. Ту не видим никакву мистику, нити се састајемо тајно. Коалиције нема, сарадње има и она тече мјесецима, али не желимо да се то институционализује", рекао је Шаровић.

Он је навео да СДС ради на документу који ће, како каже, бити визија за будућност Српске, односно БиХ, а којим ће бити понуђено нешто ново и модерно када је у питању и економски и политички дио.

Шаровић је рекао да ће фокус у том документу бити на неколико системских и реформских закона који се тичу јавних набавки, сукоба интереса, пореског система, привлачења страних инвестиција.

"Тај документ биће представљен јавности у што скорије вријеме, а то ће сигурно бити предочено и за опште изборе 2022. године", рекао је Шаровић.  

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана