Шаровић: Народна скупштина је једино мјесто за одлуку

Срна
Шаровић: Народна скупштина је једино мјесто за одлуку

БАЊАЛУКА - Предсједнишво СДС-а потврдило је став да је Народна скупштина Републике Српске једино мјесто гдје треба да буде донесена одговарајућа одлука о питању учешћа представника Српске у заједничким институцијама БиХ, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

"То је порука и према српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, с обзиром на то да су он, његова партија и коалиција били иницијатори закључака у Народној скупштини. Сада се очекује да они буду предлагачи неког другачијег става и другачијег односа спрам учешћа у институцијама БиХ", рекао је Шаровић новинарима у Бањалуци након сједнице Предсједништва СДС-а.

Он је додао да ће СДС дати свој допринос како би се можда у кратком времену добиле измјене Изборног закона БиХ макар у дијелу унапређења изборног процеса, а за шта су се залагале Централна изборна комисија и одређен број политичких партија.

Шаровић је навео да је Предсједништво СДС-а раматрало и нацрт платформе која ће се користити за наступе чланова СДС-а и презентовање јавности политике ове странке у наредном периоду, са посебним акцентом на опште изборе.

Он је додао да платформа обухвата више сегмената, од економије, финансија, друштевних тема и енергетике до пољопривреде и другог и да она представља дио стандардне припреме СДС-а у изборној години.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана