Сарадња тужилаштава Србије и БиХ довела до хапшења Лаличића

Срна
Сарадња тужилаштава Србије и БиХ довела до хапшења Лаличића

Београд - Сарадња тужилаштава за ратне злочине Србије и БиХ довела је до хапшења бившег припадника такозване Армије БиХ Заима Лаличића, осумњиченог за вишеструко силовање и злостављање српских цивила у Сарајеву.


Привођење Лаличића /55/, којег су јутрос лишили слободе полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ на подручју сарајевског насеља Илиџа, резултат је сарадње тужилаштава зе ратне злочине Србије и БиХ која се проводи на основу Протокола о сарадњи у процесуирању починилаца ратних злочина, саопштено је из Тужилаштва Србије за ратне злочине.

На основу уступљених информација и доказа са Тужилаштвом Србије за ратне злочине, Тужилаштво БиХ Лаличића терети за нечовјечно поступање и физичко злостављање више лица српске националности, као и вишеструко силовање и сексуално злостављање једне жене Српкиње.

Жртве су биле незаконито затворене у једном објекту на подручју насеља Храсница током 1992. и 1993. године.

Претходно је, у августу ове године, на основу сарадње са Тужилаштвом Србије за ратне злочине, подинута оптужница против четворице бивших припадника такозване Армије БиХ за ратни злочин против српских цивила у избјегличкој колони из Горажда 27. августа 1992. године, када је убијено 21 лице.

Сарадњом два тужилаштва на основу Протокола учвршћује се владавина права у региону, проводи борба против некажњивости ратних злочина и остварује право жртава на правду, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана