Сафет Бркић оптужен због дјеловања у терористичкој групи у Сирији

klix.ba
Сафет Бркић оптужен због дјеловања у терористичкој групи у Сирији

Сарајево - Тужилац из Одсјека за тероризам у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Сафета Бркића (29) из Сарајева, настањеног у Олову.

Оптуженог се терети да је учествовао у терористичким активностима, пружао помоћ терористичкој групи и борио се заједно са другим особама из Босне и Херцеговине, које су боравиле у Сирији на страни снага ИСИЛ-а у Сирији, у јединици Мухаџири Енсарије, преноси klix.ba.

Према наводима оптужнице, оптужени Бркић је средином маја 2013. године отпутовао у Истанбул, одакле је илегално прешао границу између Турске и Сирије те ушао у Сирију у град Харитан, гдје је илегално боравио до марта 2014. године.

У град Харитан је дошао са намјером да се бори на страни Исламске
државе Ирака и Леванта (ИСИЛ), а која се налази на листи терористичких група и организација коју је сачинио Савјет безбједности Уједињених нација.

Оптуженог се терети да је починио кривично дјело организовање терористичке групе. Оптужница ће бити упућена на потврђивање Суду БиХ.

Подсјећамо, Бркић је ухапшен у септембру прошле године у полицијској акцији Дамаск заједно са још неколико особа међу којима је био и Билал Боснић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана