Размјеном података спријечити тероризам

Срна
Размјеном података спријечити тероризам

Сарајево - Главни тужилац БиХ Горан Салиховић најавио је да ће ускоро бити потврђена имена свих чланова Оперативне групе за борбу против тероризма.

Салиховић и министар безбједности БиХ Драган Мектић предсједавали су јуче састанку Оперативне групе за борбу против тероризма, на којем су учествовали представници свих полицијских и безбједносних агенција БиХ, Српске, ФБиХ, Брчко дистрикта, те поступајући тужиоци Одсјека за тероризам Тужилаштва БиХ.

Салиховић је рекао да ће потврђивањем имена чланова Оперативне групе бити унапријеђена међуагенцијска размјена података и ефикасна размјена података са другим земљама у региону, Европи и свијету.

Мектић је нагласио изузетну важност борбе против тероризма и дао снажну подршку Тужилаштву БиХ и свим другим безбједносним агенцијама у борби против тероризма.

Чланови Оперативне групе ће Тужилаштву БиХ достављати све информације о лицима која се доводе у везу са извршењем кривичних дјела тероризма, након чега ће према њима бити покренуте одређене активности с циљем спречавања и превенције извршења терористичких активности на подручју БиХ.

Састанку су присуствовали и представници ФБИ-а и Америчке амбасаде у Сарајеву, који су исказали подршку раду Оперативне групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана