Razmjenom podataka spriječiti terorizam

Srna
Razmjenom podataka spriječiti terorizam

Sarajevo - Glavni tužilac BiH Goran Salihović najavio je da će uskoro biti potvrđena imena svih članova Operativne grupe za borbu protiv terorizma.

Salihović i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić predsjedavali su juče sastanku Operativne grupe za borbu protiv terorizma, na kojem su učestvovali predstavnici svih policijskih i bezbjednosnih agencija BiH, Srpske, FBiH, Brčko distrikta, te postupajući tužioci Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH.

Salihović je rekao da će potvrđivanjem imena članova Operativne grupe biti unaprijeđena međuagencijska razmjena podataka i efikasna razmjena podataka sa drugim zemljama u regionu, Evropi i svijetu.

Mektić je naglasio izuzetnu važnost borbe protiv terorizma i dao snažnu podršku Tužilaštvu BiH i svim drugim bezbjednosnim agencijama u borbi protiv terorizma.

Članovi Operativne grupe će Tužilaštvu BiH dostavljati sve informacije o licima koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela terorizma, nakon čega će prema njima biti pokrenute određene aktivnosti s ciljem sprečavanja i prevencije izvršenja terorističkih aktivnosti na području BiH.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici FBI-a i Američke ambasade u Sarajevu, koji su iskazali podršku radu Operativne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana