Разматрана динамика радова на коридору Пет це

Срна
Разматрана динамика радова на коридору Пет це

Сарајево - Представници релевантних институција за изградњу ауто-путева из БиХ и Хрватске данас су у Загребу разматрали динамику активности на ауто-путу на Коридору "Пет це", са посебним нагласком на дионицу Оџак-мост Свилај-Бели Манастир.

На састанку је констатовано да је уз неповољан водостај у протеклом периоду, реализација радова на једној од кључних тачака на ауто-путу на Коридору "Пет це", чији су инвеститори Министарство комуникација и транспорта БиХ и "Хрватске аутоцесте" 44,3 одсто.


Дионица Свилај-Оџак у БиХ је окончана, док је са хрватске стране окончана дионица ауто-пута Бели Манастир-Осијек, а ускоро се очекује почетак радова на дионици према мађарској граници, саопштено је из Министарства транспорта и комуникација БиХ.

На састанку је иницирано интензивирање сарадње и заједнички наступ према ЕУ фондовима у области безбједности друмског саобраћаја, мултимодалном саобраћају, ИТС-у, те смањењу саобраћајних загушења.

Једногласно је прихваћен закључак о потреби припреме заједничког меморандума, односно протокола о сарадњи у овим областима, као једног од инструмената за што скорију припрему и потписивање споразума о повезивању саобраћајних токова и информација и заједнички наступ према институцијама и тијелима ЕУ.

Састанку су присуствовали секретар Министарства комуникација и транспорта БиХ Игор Пејић, директор Јавног предузећа "Аутоцесте ФБиХ" Аднан Терзић, предсједник Управе "Хрватских аутоцеста" Борис Хузјан, директор Сектора за инвестиције и ЕУ фондове "Хрватских аутоцеста" Миодраг Фурдин и координатор Инвестиционе јединице за ЕУ фондове "Хрватских аутоцеста" Дарко Шошић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана