Радончић свједочио о ангажману Шејле Југо Турковић

Срна
Радончић свједочио о ангажману Шејле Југо Турковић

Сарајево - Предсједник Савеза за бољу будућност /СББ/ Фахрудин Радончић наставио је свједочење у суду у Приштини у случају против Насера Кељмендија одговарајући на питања тужиоца о Шејли Југо Турковић и њеном новинарском ангажману.

Радончић је рекао да је Турковићева писала само за црну хронику недјељника "Експрес" јер "није била довољно добар новинар" за црну хронику "Дневног аваза", те да је само читала питања у емисији "Контрагард" ТВ "Алфа".


Он ју је описао као обичног преводиоца и слабог новинара, напомињући да се, иако је власник публикација "Аваза" и ТВ "Алфа" није бавио уређивачком политиком тих медијских кућа, преноси Радио "Слободна Европа".

Радончић је рекао да је његова компанија куповала станове радницима, те да је такав кредит додијељен и Шејли Југо Турковић за мали стан.

Одговарајући на питања тужиоца, Радончић је навео да је компанија "Аваз" имала политику да раднику да кредит за стан, напомињући да је Турковићева уредно измиривала рате, те и да је онда одједном "након пљачке на аеродрому Сарајево, одмах платила 50 одсто кредита".

Он је између осталог рекао да се Турковићева појавила као званични спикер када је било отварање зграде "Аваза" и да се током њеног рада у компанији једном или два пут састао у ротирајућем ресторану у "Радон плази".

Радончић није искључио могућност да је упознао Турковићеву са Насером Кељмендијем или да се упознавање дешавало пред њим.

Насер Кељменди налази се на црној листи САД, а сматра се једним од главних нарко-дилера у југоисточној Европи. Ухапшен је на Косову 2013. године на основу Интерполове потјернице, а суђење је почело у јануару 2015. године, када се изјаснио да није крив ни под једној тачки оптужнице.

Њега је најприје ухапсила полиција Косова на основу Интерполове црвене потјернице, али је, након што је провео 48 часова у притвору, првобитно пуштен јер га косовске власти нису могле изручити БиХ због недостатка међународног споразума.

Одмах након пуштања испред притворске станице ухапсила га је полиција Еулекса на основу налога тужилаца Еулекса из канцеларије Специјалног тужилаштва Косова који је покренуо истрагу случаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана