Радојичић: Српска редовно отплаћује обавезе

Срна
Радојичић: Српска редовно отплаћује обавезе

Београд - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да Српска не спада у високо задужене земље, истичући да се дуговања редовно отплаћују.

Радојичић је напоменуо да би било добро када би могло да се изврши "препакивање дугова", појаснивши да је проблем такозвана рочност, односно доспјеће на наплату већих обавеза у кратком року.

"Оптимално би било када би се могло извршити жпрепакивањеж тог дуга на дужи период отплате како би се растеретили буџети у наредне три до четири године", рекао је Радојичић новинарима у Београду.

Говорећи о недавној емисији трезорских записа Српске, Радојичић је нагласио да је ријеч о регуларном поступку, те подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске у складу са законом донијела одлуку о емисији краткорочних и дугорочних обвезница, што се ради периодично.

"Ради се на неки начин о жрециклирањуж - једни се записи емитују, а други отплаћују, и то по датим критеријумима - проценту бруто домаћег производа и према другим прописима", рекао је Радојичић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана