Признања заслужним појединцима и организацијама за Дан ВРС

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић додијелила је данас, на прослави Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука, бројна признања заслужним организацијама и појединцима у одбрани Српске.

У манастиру Гомионица код Бањалуке Орденом заставе Српске са сребрним вијенцем одликован је начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић за изванредне заслуге у послијератном развоју Српске, учвршћивању мира и међународне сарадње, као и за резултате и достигнућа од ширег значаја и развоја у афирмацији Српске.

Цвијановић је Орденом Немањића за допринос обрани Српске одликовала Прву сарајевску механизовану бригаду ВРС, као и Другу маневарску бригаду Дринског корпуса из Зворника, а Орденом Карађорђеве звијезде Српске другог реда генерала Милана Челекетића.

Орденом Његоша трећег реда одликован је Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.

Орденом крста милосрђа одликован је доктор Милован Керкез, а медаљом Петра Мркоњића Прва лака лакташка пјешадијска бригада ВРС, те Друга херцеговачка лака пјешадијска бргада ВРС, док је постхумно Медаљом заслуга за народ одликован 151 борац ВРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана