Priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama za Dan VRS

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović dodijelila je danas, na proslavi Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, brojna priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima u odbrani Srpske.

U manastiru Gomionica kod Banjaluke Ordenom zastave Srpske sa srebrnim vijencem odlikovan je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović za izvanredne zasluge u poslijeratnom razvoju Srpske, učvršćivanju mira i međunarodne saradnje, kao i za rezultate i dostignuća od šireg značaja i razvoja u afirmaciji Srpske.

Cvijanović je Ordenom Nemanjića za doprinos obrani Srpske odlikovala Prvu sarajevsku mehanizovanu brigadu VRS, kao i Drugu manevarsku brigadu Drinskog korpusa iz Zvornika, a Ordenom Karađorđeve zvijezde Srpske drugog reda generala Milana Čeleketića.

Ordenom Njegoša trećeg reda odlikovan je Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Ordenom krsta milosrđa odlikovan je doktor Milovan Kerkez, a medaljom Petra Mrkonjića Prva laka laktaška pješadijska brigada VRS, te Druga hercegovačka laka pješadijska brgada VRS, dok je posthumno Medaljom zasluga za narod odlikovan 151 borac VRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana