Притвор за Билала Боснића?

Срна
Притвор за Билала Боснића?

Сарајево - Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за пет лица осумњичених за тероризам у акцији "Дамаск", а упутиће приједлог за одређивање мјера забране према четири лица.

Након испитивања девет осумњичених, које је Агенција за истраге и заштиту /SIPA/ предала Тужилаштву БиХ, упућен је приједлог за одређивање притвора за осумњичене Хусеина Боснића званог Билал /42/ из Бужима, Авдулаха Хасановића /73/ из Зворника, Енеса Мешића /27/ из Тузле, Емина Хоџића /20/ из Сарајева и Адема Карамујаа /31/ из Какња.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да је притвора, између осталог, предложен због опасности од бјекства осумњичених, међу којима има осумњичених који су на дуже периоде напуштали БиХ и илегално одлазили на подручје Сирије.

Притвор је предложен и због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке и саучеснике, починити ново или завршити започето кривично дјело.

Према преосталој четворици осумњичених Тужилаштво БиХ ће покренути приједлог за одређивање мјера забране, које ће укључивати такозвани кућни притвор, односно забрану напуштања боравишта, забрану састајања са свједоцима и осумњиченима, те насумичну полицијску контролу присутности на адреси.

У оквиру акције "Дамаск", изведене по налогу Суда и Тужилаштва БиХ, 3. септембра ухапшено је 16 лица и извршен претрес на 17 локација на подручју Сарајева, Кисељака, Зенице, Маглаја, Ошве и Горње Бочине, Сребреника, Горње Маоче, Зворника, Тузле, Калесије, Бановића, Бужима и Теслића, ради проналаска и привременог изузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана