Пријетње предсједнику парламента РС и Независним новинама

Агенције
Пријетње предсједнику парламента РС и Независним новинама

БАЊАЛУКА - Анонимни и-мејлови претећег садржаја стигли су на адресу кабинета предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића и редакције "Независних новина".

"Независне новине" наводе да су и-мејлови, у којима се налазе озбиљне претње, вјероватно упућене поводом референдума о Дану РС.

"У име Алаха, милостивог, самилосног! Ваша крв ће тећи улицама јер сте сами тако изабрали. РС више неће бити", поручује се у порукама упућеним Чубриловићу и "Независним новинама".

Секретар Народне скупштине Републике Српске је обавијестио ЦЈБ Бањалука, који ће предузети даље кораке за откривање идентитета пошаљиаоца спорне поруке.

По добијању поруке, "Независне новине" су претњу званично и пријавиле Полицијској станици у Лазареву.

Начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а РС Мирна Миљановић рекла је за "Независне новине" да је и-мејл с истим садржајем стигао на више адреса у РС.

"Тај исти садржај је стигао на више и-мејл адреса у РС, Одјељење за високотехнолошки криминал од сазнања ради на томе да открије с које и-мејл адресе је порука упућена", рекла је Миљановић.

Предсједник Клуба новинара Бањалука Синиша Вукелић осудио је пријетње и позвао МУП РС да заштити новинаре од сваке потенцијалне претње.

"Овакви случајеви се морају истражити. Мора се знати ко стоји иза оваквих све чешћих претњи новинарима, како у БиХ, тако и у региону", рекао је Вукелић и истакао да овакве ствари не треба узимати олако, поготово зато што је у овом случају претња упућена читавој једној редакцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана