Претпоставке не могу поништити изборе

М. Ми.
Претпоставке не могу поништити изборе

Сарајево - Апелационо одјељење Суда БиХ оцијенило је да се наводи да је великом броју бирача у Сребреници омогућено да гласају са невалидним документима и да је гласачима на непрописан начин помагано при гласању заснивају на претпоставкама.

У образложењу судског рјешења којим је одбијен захтјев независног кандидата за начелника Сребренице Ћамила Дураковића да избори у тој општини буду поништени и да буду поново пребројани гласови наведено је да је Централна изборна комисија БиХ потпуно и правилно утврдила чињенично стање, правилно тумачила прописе и примијенила материјално право.

Дураковић је изјавио да поштује одлуку суда, али и најавио да неће признати пораз од кандидата свих српских странака Младена Грујичића. Његов адвокат Недим Адемовић најавио је да ће поднијети апелацију Уставном суду БиХ и тражити привремену забрану објављивања коначних резултата избора.

Грујичић је рекао да не зна шта Дураковић жели постићи улагањем жалби.

- Вријеме ће показати који је његов крајњи циљ. Свјестан је и он да нема никаквог начина нити основа за било какву пресуду у његову корист, али ипак се труди да нешто произведе - рекао је Грујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана