Предсједник Србије завршио посјету Мркоњић Граду, договорена поршка привреди Српске

РТРС
Предсједник Србије завршио посјету Мркоњић Граду, договорена поршка привреди Српске

МРКОЊИЋ ГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је на састанку са руководством Републике Српске и представницима Српске у заједничким институцијама у Мркоњић Граду договорена додатна, конкретна подршка привреди Републике Српске.

У згради општине Мркоњић Град завршен је састанак предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића, премијера Српске Радована Вишковића, предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије и начелника општине Дивне Аничић са предсједником Србије. Састанку су присуствовали руководство општине и привредници тог краја.

- Договорили смо се да, посредством Владе Републике Српске, посебно субвенционишемо привреднике у Српској, јер желимо да подстакнемо опстанак нашег народа на огњиштима и развој Републике Српске - истакао је Вучић. Подсјетио је да ће Србија издвојити 300.000 КМ за Гимназију и Машинску школу у Мркоњић Граду, те 200.000 за Дом здравља за набавку мамографа, да жене из тог краја не би морале да иду у Бањалуку или друга мјеста на преглед, као и за једно возило за ту здравствену установу.

- Желимо да подстакнемо опстанак народа на својим огњиштима и да помогнемо даљем развоју РС - подвукао је Вучић.

Вучић је подвукао да ће помоћ добити и сусједне општине, Шипово, Језеро, Рибник, Српски Купрес и Ново село.

- За мене је најважније да заједно радимо. Хвала Милораду Додику и Жељки Цвијановић што разумију колико је важно да очувамо целину народа, да увек будемо заједно - додао је Вучић.

Предсједник Србије завршио је посјету Мркоњић Граду, након које је отпутовао у посјету Дрвару.

Додик је захвалио Вучићу за подршку Српској, истичући да је Србија подржала бројне пројекте.

- Наставићемо даље, идемо у Дрвар гдје отварамо погон фабрике "Јумко" - навео је Додик и додао да је и данашња посјета континуитет добрих односа Српске и Србије.

Додик је нагласио да га данас више нико не пита за оно што су га питали прије годину, на шта конкретно мисли када говори о односима Србије и РС, јер има толико заједничких пројеката на којима Србија и Српска раде заједно.

- И ова посјета је континуитет те помоћи и подршке. Захвалан сам за посјету и охрабрење, које нам је потребно колико и материјална средства - рекао је Додик.

Предсједница Српске истакла је да је на састанку са Вучићем разговарано о практичним рјешењима за проблеме са којима се грађани суочавају.

Цвијановићева је истакла да се Република Српска ослања на Србију, која располаже свим развојним механизмима и има вољу и жељу да помогне Српској.

Цвијановићева је навела је да се разговарало о томе на који начин се може ојачати привреда РС и о конкретним стварима које, каже, на око дјелују као мали проблеми, али су важни за грађане.

- Република Српска може да се ослања на Србију. Не можемо истим кораком, немамо исте ресурсе и механизме, нити број људи, али имамо Србију која то има, а има и жељу да помогне РС. Наша порука грађанима је да верују у ово што радимо, јер све то чинимо да њима олакшамо живот - рекла је Цвијановићева.

 

Бројни грађани испратили су Вучића, изразивши захвалност за подршку Србије општини Мркоњић Град и читавој Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана