Predsjednik Srbije završio posjetu Mrkonjić Gradu, dogovorena porška privredi Srpske

RTRS
Predsjednik Srbije završio posjetu Mrkonjić Gradu, dogovorena porška privredi Srpske

MRKONjIĆ GRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je na sastanku sa rukovodstvom Republike Srpske i predstavnicima Srpske u zajedničkim institucijama u Mrkonjić Gradu dogovorena dodatna, konkretna podrška privredi Republike Srpske.

U zgradi opštine Mrkonjić Grad završen je sastanak predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, premijera Srpske Radovana Viškovića, predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i načelnika opštine Divne Aničić sa predsjednikom Srbije. Sastanku su prisustvovali rukovodstvo opštine i privrednici tog kraja.

- Dogovorili smo se da, posredstvom Vlade Republike Srpske, posebno subvencionišemo privrednike u Srpskoj, jer želimo da podstaknemo opstanak našeg naroda na ognjištima i razvoj Republike Srpske - istakao je Vučić. Podsjetio je da će Srbija izdvojiti 300.000 KM za Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu, te 200.000 za Dom zdravlja za nabavku mamografa, da žene iz tog kraja ne bi morale da idu u Banjaluku ili druga mjesta na pregled, kao i za jedno vozilo za tu zdravstvenu ustanovu.

- Želimo da podstaknemo opstanak naroda na svojim ognjištima i da pomognemo daljem razvoju RS - podvukao je Vučić.

Vučić je podvukao da će pomoć dobiti i susjedne opštine, Šipovo, Jezero, Ribnik, Srpski Kupres i Novo selo.

- Za mene je najvažnije da zajedno radimo. Hvala Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović što razumiju koliko je važno da očuvamo celinu naroda, da uvek budemo zajedno - dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije završio je posjetu Mrkonjić Gradu, nakon koje je otputovao u posjetu Drvaru.

Dodik je zahvalio Vučiću za podršku Srpskoj, ističući da je Srbija podržala brojne projekte.

- Nastavićemo dalje, idemo u Drvar gdje otvaramo pogon fabrike "Jumko" - naveo je Dodik i dodao da je i današnja posjeta kontinuitet dobrih odnosa Srpske i Srbije.

Dodik je naglasio da ga danas više niko ne pita za ono što su ga pitali prije godinu, na šta konkretno misli kada govori o odnosima Srbije i RS, jer ima toliko zajedničkih projekata na kojima Srbija i Srpska rade zajedno.

- I ova posjeta je kontinuitet te pomoći i podrške. Zahvalan sam za posjetu i ohrabrenje, koje nam je potrebno koliko i materijalna sredstva - rekao je Dodik.

Predsjednica Srpske istakla je da je na sastanku sa Vučićem razgovarano o praktičnim rješenjima za probleme sa kojima se građani suočavaju.

Cvijanovićeva je istakla da se Republika Srpska oslanja na Srbiju, koja raspolaže svim razvojnim mehanizmima i ima volju i želju da pomogne Srpskoj.

Cvijanovićeva je navela je da se razgovaralo o tome na koji način se može ojačati privreda RS i o konkretnim stvarima koje, kaže, na oko djeluju kao mali problemi, ali su važni za građane.

- Republika Srpska može da se oslanja na Srbiju. Ne možemo istim korakom, nemamo iste resurse i mehanizme, niti broj ljudi, ali imamo Srbiju koja to ima, a ima i želju da pomogne RS. Naša poruka građanima je da veruju u ovo što radimo, jer sve to činimo da njima olakšamo život - rekla je Cvijanovićeva.

 

Brojni građani ispratili su Vučića, izrazivši zahvalnost za podršku Srbije opštini Mrkonjić Grad i čitavoj Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana