Предсједник ФС БиХ Вицо Зељковић због пријетњи добио полицијску пратњу

Дарко Момић
Предсједник ФС БиХ Вицо Зељковић због пријетњи добио полицијску пратњу

БАЊАЛУКА - Предсједник Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић због континуираних пријетњи које му се упућују путем друштвених мрежа и других канала комуникације већ петнаестак дана налази се под сталном полицијском пратњом, потврђено је за „Глас Српске“ из врха Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

Према тврдњама нашег саговорника, Фудбалски савез БиХ крајем прошлог мјесеца обавијестио је МУП о пријетњама које свакодневно стижу првом човјеку ФСБиХ, након чега су предузете предвиђене законске мјере.

- МУП је у складу са законом урадио процјену угрожености Зељковића, а процјена угрожености подразумијева и размјену информација са другим полицијским агенцијама. Током процјене, идентификоване су реалне пријетње на основу чега Зељковић од 27. септембра ове године има обезбјеђење. То обезбјеђење на територији Републике Српске дају припадници Управе за обезбјеђење лица и објеката МУП-а РС, док на територији ФБиХ то чине службеници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ - објашњава наш саговорник.

Он додаје да је утврђено да пријетње долазе углавном од чланова навијачких група са подручја ФБиХ, истичући да припадници МУП-а Српске у сарадњи са надлежним тужилаштвима раде на појединачној идентификацији лица која пријете предсједнику ФС БиХ Вици Зељковићу.

Зељковић је крајем септембра, након прекинуте утакмице између Вележа и Борца у Мостару, када су навијачи Вележа упали на терен и напали фудбалере али и челнике Борца, рекао да му пријете убиством.

-Од првог дна мог мандата одређене ствари покушавају да сатанизују и прикажу негативно и позивају на мој линч. Добио сам на десетине порука, пријете ми убиством - рекао је тада Зељковић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана