Predsjednik FS BiH Vico Zeljković zbog prijetnji dobio policijsku pratnju

Darko Momić
Predsjednik FS BiH Vico Zeljković zbog prijetnji dobio policijsku pratnju

BANjALUKA - Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković zbog kontinuiranih prijetnji koje mu se upućuju putem društvenih mreža i drugih kanala komunikacije već petnaestak dana nalazi se pod stalnom policijskom pratnjom, potvrđeno je za „Glas Srpske“ iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Prema tvrdnjama našeg sagovornika, Fudbalski savez BiH krajem prošlog mjeseca obavijestio je MUP o prijetnjama koje svakodnevno stižu prvom čovjeku FSBiH, nakon čega su preduzete predviđene zakonske mjere.

- MUP je u skladu sa zakonom uradio procjenu ugroženosti Zeljkovića, a procjena ugroženosti podrazumijeva i razmjenu informacija sa drugim policijskim agencijama. Tokom procjene, identifikovane su realne prijetnje na osnovu čega Zeljković od 27. septembra ove godine ima obezbjeđenje. To obezbjeđenje na teritoriji Republike Srpske daju pripadnici Uprave za obezbjeđenje lica i objekata MUP-a RS, dok na teritoriji FBiH to čine službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da je utvrđeno da prijetnje dolaze uglavnom od članova navijačkih grupa sa područja FBiH, ističući da pripadnici MUP-a Srpske u saradnji sa nadležnim tužilaštvima rade na pojedinačnoj identifikaciji lica koja prijete predsjedniku FS BiH Vici Zeljkoviću.

Zeljković je krajem septembra, nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca u Mostaru, kada su navijači Veleža upali na teren i napali fudbalere ali i čelnike Borca, rekao da mu prijete ubistvom.

-Od prvog dna mog mandata određene stvari pokušavaju da satanizuju i prikažu negativno i pozivaju na moj linč. Dobio sam na desetine poruka, prijete mi ubistvom - rekao je tada Zeljković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana