Потврђена Нова Федерална Влада

Срна фото: klix.ba
Потврђена Нова Федерална Влада

Сарајево - Посланици Представничког дома Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ потврдили су данас нову Владу ФБиХ. За потврђивање нове Владе ФБиХ гласало је 57 посланика, против су била 22, док је уздржано било пет посланика.


Нови премијер ФБиХ Фадил Новалић и министри су пред посланицима Представничког дома Парламента ФБиХ положили свечану заклетву, чиме је и службено почео да тече мандат нове федералне Владе.

Током расправе опозиција је критиковала експозе федералног премијера, истичући да ништа од оног што је предложено нема утемељење у буџету ФБиХ, као и да је сам процес формирања власти вођен неодговорно.

Салим Халиловић из Странке за БиХ је током расправе о експозеу премијера истакао да од формирања ФБиХ није виђен овај степен неповјерења међу партнерима који чине парламентарну већину.

"Забава је трајала два мјесеца и играли су се националног изјашњавања. Врло је тешко очекивати резултате с обзиром на показано неповјерење", рекао је Халиловић.

Махир Нуркановић из Савеза за бољу будућност /СББ/ упитао је Новалића да ли ће реформа тржишта рада значити и укидање категорије рада на неодређено вријеме.

Предсједник Клуба посланика СДП-а Елвир Карајбић је, између осталог, истакао да не вјерује да ће ова власт радити у интересу грађана ФБиХ, уколико се буде проводило оно што је Новалић предложио у експозеу.

Предсједавајући Представничког дома Парламента ФБиХ Един Мушић је, након полагања заклетве чланова нове Владе ФБиХ, дао паузу од један час, послије које би требало до почне ванредна сједница овог дома о буџету ФБиХ за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана