Пословница Комерцијалне банке отворена у Дрвару: Банка мост међу привредницима Српске и Србије

М.Л.
Пословница Комерцијалне банке отворена у Дрвару: Банка мост међу привредницима Српске и Србије

ДРВАР - Пословницу Комерцијалне банке Бањалука, 20. по реду, данас је у Дрвару отворио предсједник Србије Александар Вучић у присуству руководства банке, званичника из Републике Српске и неколико стотина грађана.

Предсједник Управе Комерцијалне банке Бањалука Бошко Мекињић рекао је да је пред овом банком период снажног ширења на подручју ФБиХ.

-Овдје смо да подржимо становништво и привреду ове општине и овог региона уз стимулативне услове и банкарске производе који ће бити намијењени популацији која живи на овом простору- истакао је Мекињић нагласивши да му је велико задовољство што је пословницу Комерцијалне банке отворио први човјек Србије.

Мекињић је рекао да је ово посебан догађај те да је улога и мисија Комерцијалне банке Бањалука, као дијела групације Комерцијалне банке Београд, мост између привреда Србије и Српске а тиме и БиХ.

Предсједник Комерцијалне банке Београд Владимир Медан рекао је да је отварање експозитуре у Дрвару у складу са пословном политиком ове банке.

-Комерцијална банка је једина групација која регионално послује. На овај начин доприносимо јачању привредних веза и појачању економске снаге целог региона, јер Комерцијална банка је крвоток, односно банка која обезбеђује брзу и ефикасну размену роба и услуга кроз платни промет- рекао је Медан.

Он је додао да је идеја да се кроз отварање ове експозитуре утиче на појачање кредитне активности у Дрвару.

- Отварање фабрике "Јумко" обезбедиће посао за стотину људи плате и могућност за нормалан живот а банка ће финансирати предузетнике који ће у овој општини у идућем периоду покретати бизнисе- истакао је Медан.

Додао је да је ово први импулс који ће омогућити развој привреде у Дрвару. Медан је казао да отварање ове пословнице доноси дугорочне циљеве.

У пословници Комерцијалне банке у Дрвару тренутно је запослено четворо људи,а у идућем периоду намјера руководства банке је да се број запослених повећава у складу са развојем привреде и потреба у овој локалној заједници.

Вучић је пожелио успјешан рад запосленима у филијали, додавши да простор није велик, али је лијеп и уредан.

Отварању су присуствовали и премијер Републике Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, делегат у Дому народа Парламента БиХ Никола Шпирић те министри у владама Српске и Србије.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана