Полиција Кантона Сарајево се прикључује протестима

Срна
Полиција Кантона Сарајево се прикључује протестима

САРАЈЕВО - Управни одбор Синдиката полиције Кантона Сарајево учествоваће на протестима, које организује, координација синдиката у кантону, јер се законодавна и извршна власт понашају неодговорно према грађанима, а самим тим и према радницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ и Управе полиције.

Одлука о учешћу донесена је јуче на сјединици Синдиката МУП-а, јер кантонална Скупштина није усвојила Одлуку о привременом финансирању за период од 1. јануара до 31. марта, чиме је доведена у питање исплата плата и других накнада.

Протести ће бити одржани након што одлуку о томе донесу представници синдиката на састанку 20. јануара, којом ће бити прецизиране активности, дан и вријеме одржавања протеста, наводе из Синдиката кантоналног МУП-а.

Уколико протестима не буду остварени синдикални циљеви, Управни одбор Синдикат полиције Кантона Сарајево донијеће одлуку о организовању штрајка, преносе федерални медији.

Синдикат полиције Кантона Сарајево позвао је представнике законодавне и извршне власти у овом кантону да се уозбиље и откоче блокиране процесе да не би дошло до блокаде у исплатама плата и других накнада који се исплаћују из кантоналног буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана