Полиција идентификовала мигранте пронађене након потјере у Клашницама: Пиштољ на полицајку потегао Палестинац

Јелена Станић
Полиција идентификовала мигранте пронађене након потјере у Клашницама: Пиштољ на полицајку потегао Палестинац

БАЊАЛУКА - Полиција Републике Српске идентификовала је мигранта Х.Х. као особу која је јуче потегла пиштољ на полицијску службеницу уз мјесту Клашнице код Бањалуке.

Полицијска управа (ПУ) Бањалука саопштила је да је овај мигрант идентификован као држављанин Палестине, а осим њега под контролу је стављено још 17 миграната.

- Даљим оперативним радом идентификована су још четири мигранта, који се налазе у просторијама Полицијске управе Бањалука. С обзиром на то да се тужилац изјаснио да се ради о кривичном дјелу спречавање службеног лица у вршењу службене радње Х.Х. ће данас уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предат у Окружно јавно тужилаштво Бањалука - наводи се у саопштењу ПУ Бањалука.

Осталих 13 миграната предато је Служби за послове са странцима на њихово даље постпање.

Полицијској управи Бањалука јуче је пријављено да се у напуштеној кућу у Клашницама налазе мигранти. Приликом полицијске интервенције припадника Полицијске управе Бањалука, група миграната је успјела да побјегне, уперивши пиштољ према полицијској службеници.

Брзом интервенцијом припадника Полиције Републике Српске пронађено је укупно 17 миграната на ширем подручју Клашница.

У муњевитој и успјешној потрази за групом миграната били су ангажовани службеници Полицијске управе Бањалука и припадници Специјалне антитерористичке јединице Жандармерије МУП-а Српске те Хеликоптерски сервис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана