Policija identifikovala migrante pronađene nakon potjere u Klašnicama: Pištolj na policajku potegao Palestinac

Jelena Stanić
Policija identifikovala migrante pronađene nakon potjere u Klašnicama: Pištolj na policajku potegao Palestinac

BANjALUKA - Policija Republike Srpske identifikovala je migranta H.H. kao osobu koja je juče potegla pištolj na policijsku službenicu uz mjestu Klašnice kod Banjaluke.

Policijska uprava (PU) Banjaluka saopštila je da je ovaj migrant identifikovan kao državljanin Palestine, a osim njega pod kontrolu je stavljeno još 17 migranata.

- Daljim operativnim radom identifikovana su još četiri migranta, koji se nalaze u prostorijama Policijske uprave Banjaluka. S obzirom na to da se tužilac izjasnio da se radi o krivičnom djelu sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje H.H. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka - navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Ostalih 13 migranata predato je Službi za poslove sa strancima na njihovo dalje postpanje.

Policijskoj upravi Banjaluka juče je prijavljeno da se u napuštenoj kuću u Klašnicama nalaze migranti. Prilikom policijske intervencije pripadnika Policijske uprave Banjaluka, grupa migranata je uspjela da pobjegne, uperivši pištolj prema policijskoj službenici.

Brzom intervencijom pripadnika Policije Republike Srpske pronađeno je ukupno 17 migranata na širem području Klašnica.

U munjevitoj i uspješnoj potrazi za grupom migranata bili su angažovani službenici Policijske uprave Banjaluka i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Žandarmerije MUP-a Srpske te Helikopterski servis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana