Подигнута оптужница против министра Лукача због напада на Станивуковића

ГС
Подигнута оптужница против министра Лукача због напада на Станивуковића

БАЊАЛУКА - Окружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача због напада на Драшка Станивуковића, тадашњег посланика у Народној скупштини РС у децембру 2019. године, јавио је портал Мондо.

Лукача терети да је починио кривично дјело угрожавање безбједноснти у стицају са кривичним дјелом тјелесна повреда.

Из Окружног јавног тужилаштва за Мондо је потврђено да је оптужница подигнута 26. марта.

- Окружно јавно тужилаштво Бањалука је 26. марта 2021.године, подигло оптужницу против Драгана Лукача, због кривичног дјела угрожавање сигурности у стицају са кривичним дјелом тјелесна повреда. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Основном суду Бањалука - навели су из овог тужилаштва.

На спорној сједници Лукач је говорио Станивуковићу да више не смије уносити заставице НАТО савеза у салу Народне скупштине, а које је раније покушавао ставити пред министре у Влади РС, те члана Предсједништва БиХ Милорада Додика. Након вербалног сукоба Станивуковић му је пришао и почело је нагуравање те је сједница прекинута.

Станивуковић је у фебруару ове године саслушан у бањалучком тужилаштву на околности овог догађаја.Том приликом је изјавио да је сам поднио кривичну пријаву против Лукача.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана