Podignuta optužnica protiv ministra Lukača zbog napada na Stanivukovića

GS
Podignuta optužnica protiv ministra Lukača zbog napada na Stanivukovića

BANjALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zbog napada na Draška Stanivukovića, tadašnjeg poslanika u Narodnoj skupštini RS u decembru 2019. godine, javio je portal Mondo.

Lukača tereti da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosnti u sticaju sa krivičnim djelom tjelesna povreda.

Iz Okružnog javnog tužilaštva za Mondo je potvrđeno da je optužnica podignuta 26. marta.

- Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je 26. marta 2021.godine, podiglo optužnicu protiv Dragana Lukača, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom tjelesna povreda. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu Banjaluka - naveli su iz ovog tužilaštva.

Na spornoj sjednici Lukač je govorio Stanivukoviću da više ne smije unositi zastavice NATO saveza u salu Narodne skupštine, a koje je ranije pokušavao staviti pred ministre u Vladi RS, te člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Nakon verbalnog sukoba Stanivuković mu je prišao i počelo je naguravanje te je sjednica prekinuta.

Stanivuković je u februaru ove godine saslušan u banjalučkom tužilaštvu na okolnosti ovog događaja.Tom prilikom je izjavio da je sam podnio krivičnu prijavu protiv Lukača.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana