Пленковић након побједе: Овај резултат је огромна обавеза

Танјуг
Пленковић након побједе: Овај резултат је огромна обавеза

ЗАГРЕБ - Актуелни премијер и предсједник побједничког ХДЗ-а на парламентарним изборима у Хрватској, Андреј Пленковић, захвалиио је синоћ свима који су гласали за ту странку и оцијенио да је демократија то када грађани искажу вољу у ком смјеру желе да иде држава.

“Овај резултат обавезује. Имали смо тежак мандат пун искушења иза нас. А изазови пред нама су још већи. Такве околности захтијевају рад, елан, пожртвовност, знање, искуство”, рекао је Пленковић, који је међу чланством и симпатизерима дочека аплаузом и овацијама.

Он је казао да је “оваква подршка” за ХДЗ огромна обавеза и да ће о њој водити рачуна.

“Хрватској су потребна ријешења и за привреду и за јавно здравље, јачање институцја, људских и мањинских права”, рекао је он.

Хрватској, како је навео, треба влада која ће баштинити “нови модерни суверенизам”.

“Ова побједа нам даје за право да будемо мало весели, опуштени. Сутра ујутро крећемо сви заједно као и до сада свим срцем да радимо за Хрватску”, закључио је Пленковић.

ХДЗ је освојио 66 мандата што је и више него довољно за креирање већине која ће потом именовати премијера, вјероватно поново Андреја Пленковића.

Вучић честитао ХДЗ и Пленковићу побједу на изборима

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је вечерас Хрватској демократској заједници (ХДЗ) и њеном предсједнику, премијеру Андреју Пленковићу, побједу на парламентарним изборима.

“Честитам Андреју Пленковић и ХДЗ на убедљивој победи. Уверен сам да имамо простора за унапређење односа између Србије и Хрватске”, написао је Вучић на свом званичном Твитер налогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана