Plenković nakon pobjede: Ovaj rezultat je ogromna obaveza

Tanjug
Plenković nakon pobjede: Ovaj rezultat je ogromna obaveza

ZAGREB - Aktuelni premijer i predsjednik pobjedničkog HDZ-a na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Andrej Plenković, zahvaliio je sinoć svima koji su glasali za tu stranku i ocijenio da je demokratija to kada građani iskažu volju u kom smjeru žele da ide država.

“Ovaj rezultat obavezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja iza nas. A izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, elan, požrtvovnost, znanje, iskustvo”, rekao je Plenković, koji je među članstvom i simpatizerima dočeka aplauzom i ovacijama.

On je kazao da je “ovakva podrška” za HDZ ogromna obaveza i da će o njoj voditi računa.

“Hrvatskoj su potrebna riješenja i za privredu i za javno zdravlje, jačanje institucja, ljudskih i manjinskih prava”, rekao je on.

Hrvatskoj, kako je naveo, treba vlada koja će baštiniti “novi moderni suverenizam”.

“Ova pobjeda nam daje za pravo da budemo malo veseli, opušteni. Sutra ujutro krećemo svi zajedno kao i do sada svim srcem da radimo za Hrvatsku”, zaključio je Plenković.

HDZ je osvojio 66 mandata što je i više nego dovoljno za kreiranje većine koja će potom imenovati premijera, vjerovatno ponovo Andreja Plenkovića.

Vučić čestitao HDZ i Plenkoviću pobjedu na izborima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) i njenom predsjedniku, premijeru Andreju Plenkoviću, pobjedu na parlamentarnim izborima.

“Čestitam Andreju Plenković i HDZ na ubedljivoj pobedi. Uveren sam da imamo prostora za unapređenje odnosa između Srbije i Hrvatske”, napisao je Vučić na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana