Петковић упутио два нацрта закона чији је циљ укидање "бијелог хљеба"

Срна
Петковић упутио два нацрта закона чији је циљ укидање "бијелог хљеба"

БАЊАЛУКА- Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић изјавио је данас да је у скупштинску процедуру упутио два нацрта закона чијим ће усвајањем бити укинут "бијели хљеб" за изабрана и постављена лица која пола године након престанка мандата имају право на плату, плаћене порезе и доприносе.

- Ријеч је о нацртима закона о измјенама Закона о статусу функционера јединица локалне самоуправе и Закона о радним односима у државним органима. Изабрана и постављена лица пола године након престанка мандата имају право на плату, плаћене порезе и доприносе, што је непотребно - рекао је Петковић новинарима у Бањалуци.

Подсјетио је да је у прошлом сазиву 37 посланика и делегата, након престанака мандата у Народној скупштини и у Вијећу народа Републике Српске, али и министара користило "бијели хљеб", за шта је у нето износу Влада Српске издвојила 600.000 КМ.

- Мишљења сам да је ова привилегија непотребна и дошло је вријеме да буде укинута - додао је Петковић и изразио увјерење да ће посланици усвојити наведене законе.

Он сматра да се средства која се издвајају могу бити усмјерена за изградњу вртића и опремање школа, а ако наведени закони буду усвојени биће потребно извршити измјену још неких закона, међу којима је и Закон о раду.

Петковић је истакао да је неопходно означити и службена возила да би могла да буде контролисана њихова употреба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана