Петковић: Странци у правосуђу БиХ реликт прошлости

Срна
Петковић: Странци у правосуђу БиХ реликт прошлости

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић истакао је да би поновно враћање странаца у правосуђе БиХ значило да је БиХ, не само де факто, него и де јуре протекторат.

- Странци у правосуђу БиХ су реликт прошлости и у њу се не требамо враћати, већ треба ићи у будућност - рекао је Петковић Срни коментаришући информацију да би Европска комисија могла да врати странце у правосуђе БиХ.

Он је навео да се одмах након рата у БиХ могло говорити о оправданости њиховог присуства, али никако 25 година од потписивања Дејтонског мировног споразума.

- Можда су неком периоду и донијели нешто добро, али не бих рекао да је ту било ишта добро и да су нам они, и у том периоду када су радили и поступали, на било који начин побољшали систем правосуђа у БиХ - рекао је Петковић, који је и адвокат.

Према његовим ријечима, оно што је сигурно потребно јесте наставак структуралног дијалога и разговори о побољшању стања у правосуђу у БиХ, гдје сигурно има недостатака, али се о тим недостацима може говорити и у другим, далеко развијенијим земљама од БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана