ПДП има два кандидата за градоначелника Бањалуке

ГС
ПДП има два кандидата за градоначелника Бањалуке

Радна група ПДП, која треба да предложи кандидата за градоначелника Бањалуке, до сада се састала само једном. Прошли викенд сједница није одржана.

Међутим, и на првој сједници групе, коју чине потпредсједници и предсједник странке, те почасни предсједник Младен Иванић, било је више него занимљиво. Али без помака у рјешавању овог врућег политичког питања.

Како сазнаје СрпскаИнфо, лидер странке Бранислав Бореновић је без много размишљања рекао да је његов кандидат садашњи градоначелник Драшко Станивуковић.

Након тога је Милко Грмуша реаговао и рекао да он предлаже Игора Црнатка.

Потпредсједик ПДП Игор Црнадак потврђује да радна група није одржала састанак овог викенда и тек ће се састати 7. априла, јер су поједини чланови радне групе одсутни.

– Могу потврдити да су на радној групи предложена два имена, али за сада то није у првом плану. Много је важније да ставови, политике и курс ПДП остану непромијењени и да око тога не буде дилема – каже Црнадак.

Нада се да ће управо 7. априла коначно бити утврђен приједлог за кандидата за градоначелника Бањалуке испред ПДП, јер би свако даље одуговлачење донијело додатну конфузију међу бираче ПДП и опозиције.

-Поручујем грађанима Бањалуке да настављамо борбу за оне вриједности и политику коју су они подржали 2020. године. То је борба за нашу Бањалуку и жестоко супротстављање СНСД-овој узурпацији институција, њиховој корупцији, бахатости и примитивизму. Никакве промјене или модификације те политике нису прихватљиве, јер би свако калкулисање збунило бираче и потврдило тезу да смо “сви исти”. О режиму који је финансијски и морално упропастио Републику Српску задњих 15 година морају се имати чисти и јасни ставови. ПДП је један од главних стубова опозиције и то мора остати – закључује Црнадак.

Подсјећамо, након вишедневних јавних прозивки између Станивуковића, с једне, те Црнатка и Грмуше с друге стране, Предсједништво БиХ је 22. фебруара одржало вишечасовну сједницу. Након које је саопштено да ће радна група, коју чине предсједник партије, потпредсједници из Бањалуке и почасни предсједник, за 15 дана предложити кандидата за градоначелника Бањалуке.

У међувремену, актуелни градоначелник Драшко Станивуковић налази се у незваничној кампањи за нови мандат, хвалећи се „једногласном подршком“ у бањалучким мјесним одборима странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана