Пандуревић: Сутра приједлог којим се ван снаге ставља децембарски Закон о акцизама

Срна
Пандуревић: Сутра приједлог којим се ван снаге ставља децембарски Закон о акцизама

Источно Сарајево - Клуб посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутиће сутра у парламентарну процедуру измјене и допуне Закона о акцизама по хитном поступку, најавила је предсједавајућа Клуба Александра Пандуревић.

Она је на конференцији за медије у Источном Сарајеву појаснила да се овим приједлогом ван снаге ставља закон којим су у децембру прошле године путарине повећане за 15 фенинга плус ПДВ, што значи да би цијене горива по литру биле смањене за 18 фенинга или 10 КМ по резервоару.


“Очекујемо да нас подрже све колеге које су и прошли пут биле против повећања акциза, али и они који су у међувремену схватили да грађани не могу издржати оволика поскупљења”, рекла је Пандуревићева.

Према њеном мишљењу, садашње смањење цијене горива од пет фенинга је “козметичко и предизборно”, пошто, како каже, Влада Републике Српске очигледно штити интересе појединаца из власти и нафтног картела”.

“СДС и Савез за промјене учиниће све што могу да заштите интересе грађана, као што смо их штитили и када смо се борили против тог несрећног повећања акциза, и зато ћемо у име народа поднијети овај приједлог закона”, навела је Пандуревићева.

Она сматра да СНСД злоупотребљава МУП у, како каже, вршењу репресије над народом који оправдано изражава незадовољство.

“Грађани су протестима рекли шта мисле, а свака озбиљна и одговорна власт треба то да схвати и реагује, да ради у интересу народа. Власт је та која треба да служи народу, а не обрнуто”, рекла је Пандуревићева.

Она је навела да ће СДС и Савез за промјене након октобрских избора показати да постоје и други начини како се могу градити путеви, а да то не буде “завлачење руке у џеп народа”.

“Постоји и модел који се зове концесија, који државу ништа не кошта, а с друге стране упошљава се локална привреда и оператива, као и радна снага. И што је јако значајно, не задужујемо се преко грла”, додала је Пандуревићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана