Пандуревић: Позив Ковачевићу да поднесе оставку

СРНА
Пандуревић: Позив Ковачевићу да поднесе оставку

Источно Сарајево - Српска демократска странка /СДС/ позвала је данас министра индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељка Ковачевића да поднесе оставку због ситуације у предузећу "Енергоинвест - Расклопна опрема" /РАОП/ у Источном Сарајеву.

Члан Главног одбора ове странке Александра Пандуревић изјавила је данас на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву да "очито Влада Српске није бринула о радницима РАОП-а" и да је ресорни министар Ковачевић "дуго обмањивао јавност да су РАОП купили Руси и фирма жЕлектроинжењеринг".

"Сада се испоставило да су Руси купили покретну и непокретну имовину, али да немају никакву обавезу према радницима. Од РАОП-а је остало још само име, регистрација и директор, јер су радници отпуштени и не знам шта ће министар Ковачевић сутра продавати у стечају", рекла је Пандуревићева.

Она је критиковала актуелну власт да се у Републици Српској понаша "бахато", а да је Српску у Сарајеву довела у "уцијењену позицију", јер је, између осталог, мјесто директора "Електропреноса БиХ" припало Хрватима, док су сва утицајна мјеста припала Бошњацима и Хрватима.

Према њеним ријечима, нови директор "Електропреноса" на тендерима фаворизује фирме из Федерације БиХ и Хрватске, а из Српске једино фирме које су "блиске двојици министара".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана