Pandurević: Poziv Kovačeviću da podnese ostavku

SRNA
Pandurević: Poziv Kovačeviću da podnese ostavku

Istočno Sarajevo - Srpska demokratska stranka /SDS/ pozvala je danas ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željka Kovačevića da podnese ostavku zbog situacije u preduzeću "Energoinvest - Rasklopna oprema" /RAOP/ u Istočnom Sarajevu.

Član Glavnog odbora ove stranke Aleksandra Pandurević izjavila je danas na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu da "očito Vlada Srpske nije brinula o radnicima RAOP-a" i da je resorni ministar Kovačević "dugo obmanjivao javnost da su RAOP kupili Rusi i firma žElektroinženjering".

"Sada se ispostavilo da su Rusi kupili pokretnu i nepokretnu imovinu, ali da nemaju nikakvu obavezu prema radnicima. Od RAOP-a je ostalo još samo ime, registracija i direktor, jer su radnici otpušteni i ne znam šta će ministar Kovačević sutra prodavati u stečaju", rekla je Pandurevićeva.

Ona je kritikovala aktuelnu vlast da se u Republici Srpskoj ponaša "bahato", a da je Srpsku u Sarajevu dovela u "ucijenjenu poziciju", jer je, između ostalog, mjesto direktora "Elektroprenosa BiH" pripalo Hrvatima, dok su sva uticajna mjesta pripala Bošnjacima i Hrvatima.

Prema njenim riječima, novi direktor "Elektroprenosa" na tenderima favorizuje firme iz Federacije BiH i Hrvatske, a iz Srpske jedino firme koje su "bliske dvojici ministara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana