Пандуревић: Изетбеговић направи корак напријед, па три назад

Срна
Пандуревић: Изетбеговић направи корак напријед, па три назад

Сарајево - Посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић сматра да иза изјаве Бакира Изетбеговића против Републике Српске стоји критика упућена њему од некога из бошњачког корпуса.

"Иза овога стоји Изетбеговићева ранија изјава да ће се поклонити жртвама у Казанима, због које га је очито неко критиковао у бошњачком корпусу, па је онда да се исправи рекао то што је рекао", рекла је Пандуревићева новинарима у Сарајеву.


Она каже да Изетбеговић направи један корак напријед, а онда три назад.

Пандуревићева се нада да је Изетбеговић свјестан да 150.000 Срба из Сарајева није отишло "на излет с кога се није вратило, нити су се Срби у 'Силосу', 'Виктор Бубњу' и Централном затвору самозатварали у Сарајеву".

Изетбеговић је јуче на конференцији за новинаре након "Брдо-Бриони" самита у Сарајеву оптужио Републику Српску и Бањалуку за наводни прогон Бошњака и Хрвата у протеклом грађанском рату у БиХ.

Иако му није било упућено питање, Изетбеговић је стао у одбрану бискупа бањалучког Фрање Комарице који је Бањалуку упоредио са Блајбургом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана