Ово је упозорење које је ОСА послала свим полицијским агенцијама у БиХ о могућем нападу

Глас Српске
Ово је упозорење које је ОСА послала свим полицијским агенцијама у БиХ о могућем нападу

Сарајево - Обавјештајно-сигурносна агенција БиХ је још у петак упозорила полицијске агенције у Босни и Херцеговни на могући терористички акт.

“Обавјештавамо Вас да смо од партнерске службе добили информацију да због недавних хапшења особа поријеклом из БиХ који су планирали извођење терористичких напада у Аустралији, из освете може доћи до извођења терористичких напада негдје на подручју БиХ. С тим у вези, молимо Вас да подигнете степен опреза у наредном периоду, а посебно када су у питању међународна представништва, вјерски објекти, јавна окупљалишта те војни и полицијски објекти. Напомињемо да у овом тренутку не располажемо информацијама које би указивале на конкретне нападе”, садржај је обавјештења ОСА-е, преноси klix.ba.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић још је синоћ изјавио да је документ послан свим полицијским агенцијама у Босни и Херцеговини.

Како је Мектић навео, дојаве о терористичком нападу у Босни и Херцеговини стизале од држављана Босне и Херцеговине који живе у Аустралији.

Истакнуо је и како су се у тим дојавама спомињали напади на институције власти, те полицијске станице.

Подсјетимо, Нердин Ибрић је синоћ извршио терористички напад на полицијску станицу у Зворнику и том приликом убио полицајца Драгана Ђурића, а ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића. Током размјене ватре, Ибрић је такође убијен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана