Отворена 139. Невесињска олимпијада

Срна
Отворена 139. Невесињска олимпијада

Невесиње - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је вечерас 139. спортско-туристичку манифестацију "Невесињска олимпијада", која окупља више хиљада такмичара и гостију из цијелог региона.

Цвијановићева је захвалила свима који су подржали ову манифестацију и што јој је указана прилика да отвори овако важан догађај који обилује народним обичајима, играма, пјесмом и традицијом.

Она је истакла да је ова манифестација од веома великог значаја за Невесиње, те поручила да све оно што се баштини и његује треба чувати и у будућности.

Премијер Српске нагласила је да је овај подухват општине Невесиње и Владе Републике Српске примјер како се велике ствари могу радити заједно.

Отварајући манифестацију, Цвијановићева је такмичарима пожељела успјех у свим дисциплинама, те истакла да је важно учествовати, а још важније побиједити.

Цвијановићева је захвалила многобројним посјетиоцима који су у великом броју дошли да подрже ову манифестацију, за коју је пожељела да настави да траје.

Отварању је присуствовао министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић, народни посланици из Херцеговине, те представници јавног, привредног и културног живота ове регије.

На отварању је приређен богат културно-умјетнички програм, а присуствовало је више хиљада грађана Херцеговине, Републике Српске и региона.

У оквиру манифестације сутра ће бити настављено такмичење у више народних дисциплина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана