Отказана сједница Представничког дома Парламента ФБиХ

ГС
Отказана сједница Представничког дома Парламента ФБиХ

БАЊАЛУКА - Сједница Представничког дома Парламента ФБиХ, раније заказана за сутра године у Дому младих у Сарајеву отказана је због наредби кризних штабова о забрани окупљања и препорука љекара, потврдио је предсједавајући дома Мирсад Заимовић за портал.

- Сједница је отказана што због одлуке кризних штабова, што због сугестија колега љекара из Парламента ФБиХ да би било ризично одржати сједницу. Њих се шест до сада се изјаснило против оваквог начина одржавања сједница - казао је Заимовић.

На сједници су требале да се усвоје измјене пословника на начин да се омогући одржавање сједница путем електронских платформи, како би парламентарци могли одржавати сједнице без потребе да долазе у Парламент ФБиХ.

Умјесто сједнице сутра ће бити одржана сједница Колегијума дома у исто вријеме када је била заказана сједница.

Клуб посланика ХДЗ БиХ-ХНС Представничког дома Парламента ФБиХ инсистира на раду овог дома и одржавању ванредне сједнице.

- Приликом одржавања сједнице и одлучивања, усвајањем измјена Пословника задржала би се примјена демократских стандарда и владавине права у вријеме стања природне или друге несреће у ФБиХ. Уједно, законодавно тијело могло би несметано доносити законе о обављању функција федералне власти, те би биле спријечене политичке игре које воде ка суспензији Устава ФБиХ - наведено је у саопштењу клуба.

У саопштењу се додаје да управо због запослених у реалном сектору не постоји ниједан разлог зашто и посланици Представничког дома ФБиХ не би дијелили судбину многих грађана БиХ који су у ово вријеме пандемије вируса корона изложени и раде на својим радним мјестима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана