Одузета роба вриједности око 150.000 КМ

Срна
Одузета роба вриједности око 150.000 КМ

Бањалука - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ привремено су одузели робу која се незаконито продавала на подручју општине Цазин, а чија се укупна вриједност процјењује на око 150.000 КМ.

"Ријеч је о роби која је пронађена приликом контроле на тржници 'Инцел' у Цазину, која је прокријумчарена на тржиште БиХ, за коју нису плаћене увозне дажбине, већ се продавала 'на црно'", саопштено је из УИО БиХ.

У питању су одјећа, обућа, теписи и торбе афро-азијског поријекла.

Приликом провјера уочена је и одређена количина робе која се односи на заштиту права интелектуалне својине, о чему је одмах путем телефона обавијештена Кантонална управа за инспекцијске послове Бихаћ.

Ријеч је о фалсификованој роби пронађеној код правног лица у Цазину, и то одређена количина мајица, панталона и кајишева "Томи Хилфигер", поло мајица "Ралф Лорен", мајица "пума", доњи дијелови тренерки, комплет тренерки и шорцева "адидас", патика "најк", патике "ол стар" и хлаче "Армани", укупне вриједности 37.000 КМ.

Против лица од којих је роба привремено одузета овлаштена службена лица УИО БиХ покренуће поступке пред надлежним правосудним органима, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана