Од вечерас појачана контрола на аутобуским и жељезничким станицама

Срна
Од вечерас појачана контрола на аутобуским и жељезничким станицама

Сарајево - Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић изјавио је Срни да од вечерас почиње оперативна акција у оквиру које ће инспектори ове службе на терену вршити појачану контролу миграната који покушавају ући у воз према Унско-санском кантону, с циљем провјере да ли су регистровани и од њих узети биометријски подаци.

"Желимо да помогнемо да, ради безбједности грађана у Унско-сански кантон, не долазе лица која нису биометријски обрађена. Треба да се узму биометријски подаци тих лица и да се региструју, након чега их можемо усмјерити на привремене прихватне центре гдје има мјеста", рекао је Ујић.

Он је нагласио да инспектори Службе за послове са странцима не могу ускратити слободу кретања мигрантима у БиХ.

"Од вечерас спроводимо мјере легитимисања да би илегалне мигранте који покушавају ући у воз према Унско-санском кантону у потпуности исконтролисати и сви који не буду били пријављени биће узети биометријски подаци и пријављени Служби за послове са странцима", појаснио је Ујић.

Он је навео да ће инспектори спроводити мјере појачане контроле мигранта на аутобуским и жељезничким станицама у мјестима у којима имају директне линије према Бихаћу.

"Из Требиња и Бијељине нема директне линије према Бихаћу", додао је Ујић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана