Обиљежено 13 година од смрти Милана Јелића

Срна
Обиљежено 13 година од смрти Милана Јелића

МОДРИЧА - У Модричи је данас обиљежено 13 година од смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Цвијеће на гроб Милана Јелића положили су породица, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, изасланици предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ Слободан Жупљанин и Драган Вуковић, делегације Народне скупштине, Борачке организације Српске, Фонда "Др Милан Јелић", руководство општине Модрича, те представници спортских клубова, политичких партија и удружења грађана.

Помен је служио Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије, уз саслужење више свештеника Српске православне цркве из Модриче.

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је да становници Модриче требају бити поносни на то што су имали Милана Јелића, који никада неће бити заборављен, ни у Модричи, ни у Републици Српској.

"Све што је рађено у спортском, привредном, културном животу Модриче везано је за име Милана Јелића. Надам се да ће и генерације послије нас долазити да се поклоне испред вјечне куће Милана Јелића, драгог пријатеља и друга", истакао Вишковић и нагласио да институције Српске никада неће заборавити свог предсједника.

Миланов син Петар Јелић рекао је да је његов отац својим дјелима заслужио да га се сјећају становници Модриче, али и цијеле Републике Српске.

"Бројни пријатељи посјећују гроб Милана Јелића и одају му поштовање", додао је Петар.

Начелник Модриче Младен Крекић рекао је да ће Милан Јелић остати у трајном сјећању Модричана.

Обиљежавање 13 година од смрти Милана Јелића данас ће бити настављено на Фудбалском стадиону "Др Милан Јелић", гдје ће бити одиграна меморијална утакмица између тимова фудбалских подручних савеза Добоја и Бањалуке, те донаторском вечери у Мотелу "Мајна", с циљем прикупљања средстава за функционисање клуба "Алфа Модрича".

Некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић преминуо је 30. септембра 2007. године у 52. години од посљедице срчаног удара.

Смрт га је затекла на мјесту предсједника Републике Српске, као и потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ. 

Јелић је на мјесту предсједника Српске био од новембра 2006. године до смрти, 30. септембра 2007. године.

Обављао је најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске.

За свој рад добио је много престижних признања, међу којима су менаџер деценије у БиХ 2003. године, Орден за стваралаштво - на Бриселској изложби иновација 2005. и Орден Светог Саве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана