Нови лидер СДС-а крајем маја

ATV
Нови лидер СДС-а крајем маја

Крајем маја СДС би требало да добије новог лидера странке. Мјесни и општински избори увелико су у току, а како АТВ сазнаје, Теслићки ће, вођен исходом референдума у тој општини, као кандидата за лидера странке предложити управо Милана Миличевића.

Иако се актуелни предсједник главног одбора СДС-а, спомиње као најозбиљнији кандидат, има и оних који би умјесто њега радије да на челу странке виде Мирка Шаровића. На посљедњој сједници главног одбора на којој је више ријечи било о унутарстраначким изборима него о сарадњи са владајућим партијама, Вукота Говедарица и Милан Миличевић спомињани су  као потенцијални кандидати. Зато ће ствари бити много јасније на идућој сједници која би требало да се одржи 20. априла. За сада се већина СДС-оваца слаже око једног - требало би да се окупе око једног кандидата.

“ Колико ја знам могуће је да буде више кандидата, али колико ја знам преовлађујући став и то је и мој лични став да сви треба да се окупимо око једног кандидата да не доводимо СДС у додатне стресне ситуације јер су ове претходне довеле до врло ровитог стања”, каже Соња Караџић Јовичевић, члан Главног одбора СДС-а.

Вукота Говедарица и даље се бори за позицију првог човјека СДС-а иако, како вријеме одмиче, има све више оних који сматрају да он више није у стању да води странку. Уколико своју фотељу препусти неком другом, чланство окупљено око Младена Босића радо би Говедарицу замијенили Шаровићем за ког поједини СДС-овци кажу да је исто рјешење као Говедарица, али за нијансу лукавије. Како сазнајемо, много већу подршку на терену ипак има Милан Миличевић. Предсједник главног одбора СДС-а, данас не одговара на позиве. Јуче је поручио да је СДС-у  више него икад потребно јединство око будућег предсједника, био то он или неко други.   За Недељка Гламочака је више имена у игри.

“Постоји више потецијалних кандидата за предсједника странке, али исто тако преовладава убјеђење и у чланству и код кандидата да се кандидатура сведе на једног човјека и да чланство чврсто стане иза њега, а он на чело СДС-а. Хоће ли то бити Милан Миличевић? Не зна се тачно кандидат, могу бити и Миличевић и Вукота  и Шаровић и Мићић и може било ко други”, каже Недељко Гламочак, потпредсједник СДС-а.

Ко би према његовом мишљењу био најбољи за ту функцију, Гламочак не открива. У четвртак ће општински одбори предложити и  делегате за скупштину СДС-а, која ће у мају изабрати чланове ГО и предсједника странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана