Нови конкурс за Фискални савјет

М. Ми.
Нови конкурс за Фискални савјет

Бањалука - Нови конкурс за избор предсједника и чланова Фискалног савјета РС расписан је на основу одлуке предсједника РС Милорада Додика.

Поновљени конкурс долази јер је од 12 кандидата, колико их се пријавило на први расписан половином прошле године, само један испуњавао услове. Фискални савјет чине предсједник и два члана, а на приједлог предсједника Српске послије обављене конкурсне процедуре на петогодишњи мандат их именује Народна скупштина.

Кандидати за те позиције морају бити држављани Српске и имати звање мастер, магистра или доктора наука из области економских наука. Услов су и објављени научни радови из области макроекономије, микроекономије, фискалне политике, јавних финансија или рачуноводства, најмање десет година радног искуства и најмање пет година искуства у области јавних финансија. Искључујући услови су јавна функција и било која врста повезаности са буџетским корисницима и политичким партијама. Кандидати пријаве на конкурс треба да доставе 14 дана од дана посљедњег објављивања конкурса.

Фискални савјет је независни орган, који ће оцјењивати кредибилитет фискалне политике и бити одговоран Народној скупштини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана