Новаковић Бурсаћ: Нико не разваљује БиХ боље од Комшића

Срна
Новаковић Бурсаћ: Нико не разваљује БиХ боље од Комшића

САРАЈЕВО - Обраћајући се лажно у име БиХ пред Генералном скупштином УН, предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић још је једаном доказао да му акти сопствене земље ништа не значе и да нико не разваљује боље БиХ од њега и оних који су му свих ових година помагали да узурпира позиције, оцијенила је шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Бурсаћева је реагујући на обраћање Комшића пред Генералном скупштином УН без одлуке Предсједништва и без усаглашеног текста, навела да је он "износећи личне и партијске конструкције и ставове, посебно о сусједним државама и неким догађајима који су се дешавали у региону, опет потврдио да та политика сарајевске чаршије зна само за себе и да су јој разумијевање окружења и стварна жеља за миром и сарадњом у региону потпуно нежељене ствари".

"Из наше перспективе посебно је трагикомичан дио Комшићевог обраћања у вези са климатским промјене и тобожња брига за обновљиве изворе енергије, знајући да се он и његово окружење свим силама труди да заустави највеће пројекте из ове области који су у припреми, а без иједног ваљаног правног или било ког другог разлога. Све у свему, ово његово такозвано обраћање у име БиХ је још једном показало да БиХ је све више такозвана држава", истакла је Бурсаћева.

Комшић се данас обратио на Генералној сједници УН без одлуке Предсједништва и без усаглашеног текста говора. Он је, између осталог, указао да постоје настојања чији је "коначни циљ распад или дезинтеграција БиХ и анектирање дијелова њених територија" од стране сусједних земаља.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик раније је упозорио генерланог секретара УН Антонија Гутереса да, због интерних правила и процедура, тренутно нема представника из БиХ који има право и овлаштење дати изјаву пред било којим међународним тијелом или форумом у име БиХ, укључујући и 76. засједање Генералне скупштине УН.

Српски члан Предсједништва је нагласио да Предсједништво БиХ није донијело одлуку да неко у име њих учествује на сједници Генералне скупштине УН.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана