Нова провјера поступака јавних набавки потврдила старе навике у БиХ: Закон држе у другом плану

Ведрана Кулага Симић
Нова провјера поступака јавних набавки потврдила старе навике у БиХ: Закон држе у другом плану

САРАЈЕВО - Важећи Закон о јавним набавкама у БиХ, иако је земља под великим притисцима да га измијени и усклади са директивама ЕУ, и даље у многим поступцима остаје у другом плану, јер бројни уговорни органи настоје да послове закључују како њима погодује, а не како то правила налажу.

Недостаци у сектору јавних набавки у БиХ побројани су у новом извјештају о праћењу поступака током 2021, који је припремила и у фазу консултација на заједничком нивоу упутила Агенције за јавне набавке. Циљ праћења је утврђивање стања, ради идентификације неправилности које уговорни органи понављају и предузимања мјера за унапређење система, у оквиру којег је, годишње на десетине хиљада уговорених послова.

Надлежни у агенцији су лани пратили нетранспарентне поступке набавки, посебно преговарачког, без објаве обавјештења, односно “уговоре у четири ока”, најподложније за злоупотребе и корупцију, а чији је број знатно већи због хитних послова за које се указала потреба током пандемији короне.

- У БиХ је лани закључено 1.239 уговора и оквирних споразума, путем тог преговарачког поступка, што је мање у односу на 2020. и 2019. Међутим, иако је закључен мањи број уговора, вриједносно је утрошено више јавних средстава него током претходне двије године. Један од разлога је поремећај у промету робе, услуга и радова због пандемије, не само на тржишту БиХ, већ глобално - казали су у агенцији.

Анализа је потврдила слабости у уговорним органима које понављају из године у годину, међу којима су непостојање интерних аката, чињеница да у комисије за јавне набавке надлежни именују запослене само како би се задовољила форма, а не стварни захтјеви.

- Планови набавки су непрегледни и отежан им је приступ на интернету, а уз то евидентно је недостављање извјештаја о окончаном поступку - пише у извјештају агенције.

Достављање извјештаја након окончаног поступка јавне набавке је, како су нагласили, законска обавеза, која за собом повлачи и казну, ако не буде испоштована, а утиче и на тачност података у информационом систему “Е-набавке”, који су од значаја за процес придруживања БиХ у ЕУ.

Агенција је, према доступним подацима, лани поднијела укупно 51 захтјев за покретање прекршајног поступка након што је, током провјера, утврђено да је у неколико предмета прекорачен вриједносни разред за одређену врсту поступка набавке, спроведен поступак без објаве обавјештења, иако нису били испуњени услови за примјену тог поступка, али и због дијељења набавке с циљем избјегавања примјене одговарајуће врсте поступка.

- Највише прекршаја, у 24 случаја, је покренуто јер уговорни органи нису доставили извјештаје за набавке већих вриједности или нису доставили извјештаје за више окончаних поступака набавке - потврђено је у овој агенцији.

Уз то, кроз праћење поступака, у два случаја постојала је основана сумња да је почињено кривично дјело те су предмети достављени тужилаштвима на надлежност.

Ревизија

Дио извјештаја је посвећен мишљењима Канцеларије за ревизију на нивоу БиХ. Евидентно је да постоји одређени напредак у прихватању препорука ревизије, али како је истакнуто, још постоје проблеми који се понављају и који у одређеним ситуацијама зависе и од екстерних фактора, односно нису резултат погрешних поступања уговорних органа. Посебну пажњу треба, према ставовима, скренути на поједине набавке које спроводе без праћења прописаних поступака и процедура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана